dimarts, 10 d’agost del 2010

Dia 10 d'agost. Sidney. Opera House i Darling Harbour

Ja estem a les acaballes del viatge, ha passat volant.
Avui teníem intenció d'anar a Manly Beach, però traiem el cap per la terrassa i està tot moll i no para de ploure, ohhh...
Canvi de plans, doncs.
Mentre esmorzem replantegem el dia i decidim arribar-nos a l'Opera House per mirar si podem fer el Tour que proposen i després dirigir-nos a Darling Harbour.
Dit i fet, amb el tren ens presentem a Circular Quay i amb cinc minuts caminant estem a les guixetes de l'òpera.

Mentre esperem, aprofitant que hi ha una post box, tirem unes postals rumb Catalunya. A veure si arriben a fi de bé.
Podem entrar amb el primer torn de visites, a les 10 del matí ja estem reben les indicacions via audiòfon d'un jovenet guia. Ens passen diversos audiovisuals explicant-nos primer la tria de les diverses opcions que concursaren pel projecte,
les tasques de construcció i la difícil situació econòmica i les desavinences amb el govern de Nova Gales del Sud , fets que propiciaren que Utzon, l'arquitecte escollit, abandonés Austràlia el 1966 per no tornar-hi mai més.3 arquitectes australians s'encarregaren
d'acabar la construcció, inaugurada el 1973.S'explica que la idea de les closques que formen les diferents cobertes, li va venir al cap a Joern Utzon mentre pelava una taronja i observava com es desmuntava la mateixa en peles i gallons.
Sortim i després de fer les fotografies de rigor davant la façana principal anem a fer un mos , doncs encara que no ho sembli també mengem.

Una vegada dinats, agafem el bus 555, que és gratuït, i fa una volta pel centre tot sortint de Circular Quay, puja per Elisabeth Street, passa per Central Station i baixa per George Street.
Mentre veiem el monorail que entra a Darling Harbour,
seguim caminant per un parc ple de dolls d'aigua juganera.

Passem pel costat del jardí xinès, l'Aquari, referències a les Olimpíades del 2000 i un centre comercial que com no, no hi podia faltar. Tot encarat al port.
Acabem el dia dins l'edifici Queen Victoria, que després d'haver estat construït com a edifici del govern, essent sala de concerts i biblioteca, ara alberga unes galeries comercials, conegudes com a QVB.
Abans d'entrar trobem una font amb un goset que parla.

Resulta curiós com es barreja la modernor de les botigues i emmoquetat amb l'arquitectura de l'edifici, la seva cúpula, el rellotge amb escenes de la realesa britànica i els seus vitralls.

El dia ja s'acaba i nosaltres anem cap al carrer Victoria a King Cross on ens espera la nostra llitera.