dilluns, 19 de juliol del 2010

19 de juliol. Cairns

Encara a l'aeroport de Cairns canviem moneda, per 100 eurets ens donen 137 $AUS. Són uns billets molt graciosos, tenen moltes coloraines i com una finestreta transparent.
Truquem al Caravella Backpacker per a que ens vinguin a buscar, aquest era el tracte. En 10 minuts tenim un cotxe amb la inscripció de Caravella al davant, un noi escocès, però que du 20 anyets ja a Austràlia ens comença a fer cinc cèntims del que es cou en aquest continent tan desconegut per nosaltres. El seu anglès és força entenedor.Un cop al Hostel ens adonem de l'estil motxiller del que tant hem sentit parlar. Fa bona pinta tota la instal·lació, amb piscineta, zona de rentadores i assecadores, estenedors, cuina comunitària. L'habitació és per nosaltres dos sols, cosa que no passarà tot el viatge. Sembla forta comfortable i ben situat.

Anem cap al centre de Cairns a veure si podem fer una mossegada, no tenim son, però si una estranya sensació de cansament.Ens adonem que davant mateix tenim l'oceoà Pacífic, i un llarg passeig per on un grapat de gent fa esport, camina, passeja.També veiem que hi ha unes barbacoes públiques on famílies i grupets de gent cuinen per després asseure's a menjar en les zones habilitades. També ens adonem de la quantitat de furgonetes preparades amb fogonet, aigua, llit que hi ha aturades per arreu. La gent fa via amb el vehicle i para on li sembla tot fent turisme.


Cairns és molt turístic, tot gira al voltant de la barrera de coral, Reef Bar. Negocis i agències, restaurants i allotjaments apunt per donar servei a tot turista que arribi.
Després de fer una mossegada en un assiàtic, anem cap al backpacker a fer migdiada, ara si que ens ha entrat una passió de son.

A la nit, ja es fa fosc cap a les 6 PM, tornem a fer un vol per Cairns, ens topem amb l'agència Cairns Unlimited, amb qui via mail hem cotractat gran part de les excursions. Saludem a l'Steve, marit de la Maria.

Al Mc Donald's hi ha Wi-fi gratuïta, caram quin descobriment, ja tenim el punt de connexió amb casa i amics.