dimarts, 20 de juliol del 2010

Dia 20 de juliol. Cairns. Creuer i Immersions per laGran Barrera de Coral.

Cap a quarts de vuit del matí ens presentem al moll esportiu de Cairns, per iniciar la nova experiència subaquàtica. Amb el vaixell de l'empresa TUSA ens comencem a endinsar mar endins.Les ones i la velocitat de creuer comencen a provocar estralls entre la multitud. Un cop a lloc comencem a adonar-nos de la immensitat i meravella que tenim sota nostre, colors entre verds i blaus de mil tonalitats. És la Great Barrier Reef, impressiona força ja de dalt.


Després de rebre unes ràpides instruccions i emplenar el corresponent test d'aptitud, que tots aprovem sense problema, ens enfundem en els trajes de submarinisme, ens ajuden a posar els jackets les bombones, baixes unes escaletes per popa i tot ensenyant el peu et posen unes aletes, i patapam cap a l'aigua.
Ja estem a baix, agafats a una barra que està subjecta a l'embarcació, lloc on farem quatre exercicis amb el Billy, un instructor negre de les illes Fiji.Sembla que va tot bé i en cinc minuts ja voltem per sota l'aigua, peixos i colors ens envolten. Anem guanyant profunditat, uuaauuu, és ben bonic tot això. Portem una càmera subaquàtica, gentilesa de Cairns Unlimited, que no dóna l'abast.
Després d'una aturada de mitja hora fem la segona immersió que també dura uns 35 minuts, com la primera. Hem vist una tortuga, nemos, ...Un cop dinats al vaxell ens desplacem mitja horeta pel mar per fer una darrera aturada d'una horeta ara d'snorkel, sense bombona. Estem damunt un escull guapíssim, res, a metre, metre i mig, tenim unes vistes impressionants que enlluernen.


La tornada cap a port torna a resultar d'allò més moguda, alguns repetim amb el mareig, altres ho porten millor.