divendres, 23 de juliol del 2010

Dia 23 de juliol. Cairns. Skyrail, Kuranda y Railway.

Avui toca visitar un poble on hi ha hippies i aborígens, es tracta de Kuranda. Ho fem mitjançant un telefèric que supera l'alta vegetació tropical.


Les copes dels arbres queden als nostres peus. Abans d'arribar a Kuranda fem un parell de parades,
per observar de més aprop la frondosa vegetació i algun que altre animalet que per allí volta.
Arribem a Kuranda, un minibus ens atança del telefèric al poblet. Passegem per entremeig de botiguetes i parades de tota mena d'objectes i artilugis manufacturats pels aborígens. Trobem també la possibilitat de fer-se la fotografia de rigor amb serps que uns nois porten cargolada per sobre. Tendes de pell de cangur, cocodril, vaca, granota i els seus respectius barrets, corretges, moneders...


Busquem un lloc on dinar i reposar una mica. Cap a les 2 de la tarda tenim el billet de tornada cap a Cairns amb el tren, l'Scenic Railway.

L'estació és de pel·lícula, amb la vegetació que l'envolta i una decoració ambientada en una època antiga, tot plegat molt bonic i acollidor.



Amb el típic xiulet dels trens antics arrenca la filera de vagons tot vorejant la muntanya, valls, cascades, barrancs, ponts i tunels ens acompanyen al llarg del recorregut, fins i tot fa una parada per fotografiar millor la cascada de Barron.

La velocitat del tren és molt lenta i els "girics" dels frens es tornen ensordidors per moments. Ja arribem a la plana i tornem cap al Caravella a veure que fem per sopar.