dilluns, 26 de juliol del 2010

Dia 26 de juliol. Darwin, Safari per Litchfield i Kakadu.

Ben matí, a les 6 i mitja partim amb Adventure Tours cap a l'aventura.Som 15 expedicionaris, una família holandesa (pares i dues filles), 3 noies australianes amigues de tota la vida (una viu a Adelaida, l'altra a Melbourne i la darrera a Sidney), una parella joveneta, ell francès i de Sidney ella, una parella danesa que deuen ratllar la seixantena i per acabar un parell de noies que viatgen soles pel món, una alemanya i una sueca ben
jove.
El cap d'expedició en Daril, un xicot esportista i molt actiu.Amb l'artefacte 4x4 comencem la singladura, primer cap a Litchfield, dins el Parc Natural de Daintree.
Com podeu apreciar en les imatges les termites troben en aquest territori un espai ideal per a construir les seves muntanyetes, tot un seguit de torres s'enlairen arreu, amb les seves galeries, cambres, ventilació... així ens ho explicava el guia. També en hi ha unes de termites que construeixen uns monticles alts i estrets i orientats de nord a sud, amb la finalitat de rebre el mínim sol possible en una zona on a l'estiu s'arriba als 45 graus fàcilment.
----------
Podem observar com tots tenen la mateixa orientació, termites magnètiques en diuen, de forma que al migdia només reb el niu poquíssima insolació dons la cara est és ben primeta.
Tot seguit ens dirigim cap a Florence Falls, on després d'una caminadeta de 20 minutets, arribem a una piscina enmig de la natura. Un salt d'aigua al fons és l'encarregat d'omplir-la.
Després de dinar i quan la calor apreta de valent ens dirigim a visitar una comunitat d'aborígens que ens ensenyaran les seves costums i tradicions, només arribar un d'ells fa unes quantes glopades d'aigua amb un pot rovellat

d'un billabong (llac format per l'època de pluges) i ens dóna la benvinguda tot escupint-nos a la front a cadascun de nosaltres amb els seus gruixuts llavis.

Ens ensenyen algunes de les seves arts per fer foc, menjar, caçar... en definitiva, sobreviure en aquest humit paratge. Ens pinten amb els tres colors que els representen, el marró l'ocre i el vermell.


El dia l'acabem fent una excursioneta amb barca pel Mary River, espai natural farcit de fauna, serps i cocodrils criden la nostra atenció,



així com una posta de sol magnífica.
Aquesta nit toca dormir a Point Stuart en tenda de campanya, mmm... recordant els campaments de Salgar quan feia 7è d'EGB, jajajajja...

Abans el Daril ens convida a fer una caminada nocturna pel bosc que tenim al costat, només som 4 els atrevits que el seguim, no veiem massa cosa, però la sensació d'anar a les fosques per aquells indrets és impactant. Ens ensenya aranyes enormes que estan treballant de nit, granotes, peixos i fins i tot algun wallabi que fan saltirons quan sortim del bosc.

Bona nit!!!